Al vier generaties lang bestaat het familiebedrijf van Bouché, dat vandaag de dag is uitgegroeid tot een mooi statig champagnehuis in Epernay. Bouché produceert gemiddeld 200.000 flessen per jaar. Het huis kan omschreven worden als een van gemiddelde grootte. Dit is goed terug te zien in het design van de etiketten en de marketing er om heen. Het welkom, meestal door Astrid, is altijd zeer hartelijk en de ruimte waar je de champagnes kan proeven is geweldig.

De champagne van Bouché Père & Fils vindt zijn oorsprong bij Abel Bouché in 1920. In die periode had de familie zo’n 2.5 hectare direct achter het huis gelegen. De zoon van de oude Bouché heeft het merk in rap tempo uitgebouwd in de periode na 1945. Vandaag de dag heeft Nicolas Bouché met zijn energieke kijk op champagne zaken de leiding over het statige champagne huis.

Tegenwoordig worden er druiven verbouwd op 30 hectare grond, voornamelijk de Chardonnay druif, waarbij een aantal hectare zelfs het predicaat premier cru mogen voeren. Het huis beschikt over eigen champagnekelders die wel 10 meter diep onder het huis liggen. Alle champagnes van Bouché Père & Fils hebben minimaal drie jaar gerijpt op fles voordat zij worden verkocht.

Net zoals bij wijn worden de meeste flessen champagne verkocht met een inhoud van 0.75 ml. De Cuvée Réserve Brut  is de ideale champagne voor een borrel of een feestje. De Cuvée Réservée Brut bestaan voor 35% Chardonnay, 35% Pinot Noir en 30% Pinot Meunier.

Omdat champagne vaak wordt gedronken op feestelijke gelegenheden is echter vaak 1 fles niet genoeg. Daarom hebben wij naast de standaard maten ook een Magnum (1.5 liter) en een Jéroboam (3 liter) van Bouché Père & Fils in ons assortiment.

Dus binnenkort iets te vieren? Met een Magnum of Jerobeam fles maak je feest!

Bestellen kan hier

No products in the cart.