Het champagnehuis Mandois kenmerkt zich door eenvoud, originaliteit en zeer hoge kwaliteit. Dit is terug te vinden in de omgeving van het huis (de lantaarnpalen hebben de vorm van een druivenrank) maar bovenal in de champagnes.

Mandois produceert gemiddeld 150.000 flessen per jaar. Alle champagnes zijn van zeer hoge kwaliteit omdat er veel met de premier cru Chardonnay druif wordt gewerkt. Toch is het merk nog niet zo groot dat daar ook de prijzen naar zijn. De druiven worden verbouwd op de beroemde heuvels van Epernay, Pierry, Vertus en Chouilly.

Een van de champagnes die ze hier maken is de Brut Zero. De Brut Zero is een Brut Nature, een zeer droge champagne. Bijzonder aan deze champagne is dat hier niet het zogenaamde dosage (Liqueur d’expedition) wordt toegevoegd. Dosage is een simpele zoete witte wijn, likeur, of suiker + of eau-de-vie die bij veel champagnes wordt toegevoegd om de smaak wat zoeter te krijgen. De champagne is een blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De wat drogere smaak in combinatie met de zeer lichte bubbel maakt deze champagne perfect voor bij het eten. Zomerse gerechte en vis sluiten naadloos aan bij de Brut Zero van Mandois.

De Blanc de Blancs Premier Cru 2011 is een 100% Chardonnay van verschillende terroirs uit de regio van Pierry. De champagne heeft een fenomenale lange afdronk.  De wijn wordt door veel topklasse restaurants in Frankrijk geschonken, vaak als aperitief. Fris, maar sterk in body en kracht. Afdronk is zacht mede door de zachte bubbel. De wijn heeft ruim 3 jaar op fles gerijpt.

De Brut Rosé Grande Réserve is niet alleen een rosé waar je de zomer mee inluidt, maar ook een rose die fantastisch is te combineren met een (licht) zoet nagerecht.  De champagne heeft 36 maanden op fles gerijpt alorens deze wordt verkocht. De rosé is gemaakt van 60% Premier Cru Chardonnay druiven, maar omdat er ook 40% druiven in deze rosé zijn verwerkt mag Mandois niet het label Premier Cru gebruiken. Alhoewel dit niet op het etiket mag staan, doet dit helemaal niks af aan de champagne. Een fantastische Grande Réserve rosé wat ons betreft.

Bestel direct online!

No products in the cart.