Brut Selection Michel Lenique

Vlak bij Epernay, in het hart van de Champagne streek, ligt een klein plaatsje Moussy genaamd. Aan de hoofdstraat, heel toepasselijk de Rue de Champagne genoemd, ligt het huis van Michel en Marie-Agèns. Dit oudere echtpaar maakt volgens een eeuwenoud familierecept heerlijke champagnes. van hoge kwaliteit. Lenique produceert gemiddeld 80.000 flessen per jaar. De wijngaarden liggen verspreidt over Epernay en bestaan uit de Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir druif.

De Brut Blanc de Noirs  ligt tussen de 18 en 30 maanden in kelders van familie Lenique. Elke dag worden de duizenden flessen met de hand een kwartslag gedraaid voor optimale rijping. Gelukkig hebben zij hulp zodat ook wij kunnen genieten van deze champagne. De Blanc de Noirs is een blend van 50% Pinot Noir en 50% Pinot Meinier. En dat proef je. Als aperitief is deze champagne heerlijk.

De Brut Rose  is een blend van 70% Chardonnay, 18% Pinot Noir en 12% Pinots Noir rode wijn. Alleen in Champagne mag rode met witte wijn worden gemengd om zo rose champagne te krijgen.  Kleine rode vruchten, wilde aardbeien, en een vleugje zwarte bessen voeren de boventoon. De afdronk is fantastisch zomers.

Bestellen kan hier.

 

No products in the cart.